1 MayısDemokrasi ve SolGündemİVME BlogPolitikaToplum ve Siyaset
Trend

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen 1 Mayıs’ta İVME için yazdı

Bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz.

Gençler olarak kendimizi en uçurumun kenarında hissettiğimiz dönemdeyiz. Genç yaşımızda diğer ülkelerdeki akranlarımız gibi gelecek planlarımızı yaptığımız, sosyal devletin imkanlarından yararlandığımız, dinlenebildiğimiz, eğlenebildiğimiz ve belki de en önemlisi hayal kurabildiğimiz bir ülkede yaşamıyoruz. İş bulamıyoruz, bulsak da emeğimizin karşılığını alamıyoruz, düşük ücretlere çok uzun saatler çalışıyor ve yarınımızı göremiyoruz. Bir haksızlığa uğradığımızda arkamızda güçlü ve örgütlü bir toplum olduğunu bilmenin güvenini hissetmiyoruz. Plazada aklımızla, fabrikada gücümüzle bu ülkenin her alanda gelişimine yine de katkı sağlıyor; evde ailemizin temel ihtiyaçlarının sorumluluğu omuzlarımızda karanlık bir yolda yürüyoruz.

Kadınlar olarak sosyal devletin eksikliğini en çok biz hissediyoruz. Emeklisine ve yaşlısına destek olmayan, çocuklara bir kreşi bile çok gören, engelliyi haklarıyla görmeyen, kadına şiddeti artık bir insan hakkı ihlali bile saymayan bir sistemin yükü bizim sırtımızda hep. Yine de insanüstü bir çaba gösteriyoruz. Her yeni gün, o güne kadar yaşadığımız haksızlıklardan nasıl çıktığımızı kendimize hatırlatıp emeğimizle ve cesaretimizle tekrar var oluyoruz. Ne yazık ki yıl 2021 olsa da, eşit işe eşit ücret almıyor, toplumun diğer yarısının kölesi gibi görülüp iş yaşamından dışlanıyoruz.

İşçiler olarak her nasıl oluyorsa gelirimize oranla en çok vergiyi biz veriyoruz. Bizim emeğimizle zenginleşenlerin hikayelerini ve gösterişlerini artık TikTok’ta bile görmeye başladık. Hastalandığımızda bir tek günlük izin için bile yeterli görülmezken bizim paramız olan 128 milyar doları eritenler, hayatları boyunca bir gün çalışmasalar güç duruma düşmeyecek haldeler. Dönüp dolaşıp aynı beş şirkete çalışıyoruz, biz açlık içinde ve sıfır destekle eve kapatılırken dolarla garanti alanların en büyük meşguliyetleri doğamızı bir başka yerde katletmek.

Biliyoruz ki ya bu karanlıkta yok olacağız, ya da bu karanlığı yırtacağız. Kendini çok güçlü gören bir avuç kişiye karşı biz, emeğimizle ve eşitlik talebimizle milyonlarız. Birbirimizi buldukça, birbirimize tutundukça ve emeğimize, insanca ve onurlu yaşamımıza sahip çıktıkça güzel günleri hep birlikte göreceğiz. Ve göreceğiz ki sandığımızdan çok daha güçlü, beklediğimizden çok daha kalabalık, ve düne göre bugün, haklılığımızdan çok daha eminiz.

Bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz.

Tüm emekçilerin ve İVME Hareketi’nin 1 Mayıs İşçi Bayramını, Bayramımızı yürekten kutluyorum.

Dayanışmayla,

Gökçe Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu